Hei, ukjente mann. Nei, jeg vil ikke ligge med deg.

Skroll ned til innholdet

Fordi jeg liker at folk leser bloggen min, og fordi de fleste som leser den kommer fra Facebook, har jeg tenkt at det er greit å bli venn med folk som sender venneforespørsler, selv om jeg ikke kjenner dem.

Jeg har nå innsett at noen menn går ut fra at dette betyr at jeg (i egenskap av kvinne, eventuelt i egenskap av Hvem Som Helst) ønsker å ligge med dem. Siden det nå ikke har skjedd bare én, men faktisk mer enn ti ganger at menn jeg aldri har møtt henvender seg til meg på denne måten, velger jeg å se på det som en tendens. En forvirrende og urovekkende tendens, men like fullt, en tendens.

Det er selvsagt lov å prøve seg. «In a relationship with Jostein Svegården», står det ganske utvetydig på min profil. Men det er klart, det står tross alt ikke «trofast, monogam og uinteressert i tissen din». Så det er sikkert innafor å forsiktig prøve seg med et lite hei.

Det er her jeg blir bekymret for opptil flere av dere, ukjente menn. For som regel svarer jeg jo ikke på henvendelsene. Men dere lar dere faktisk ikke stoppe! Dere sender gjentatte meldinger, og dere RINGER! På Messenger (jeg visste opprinnelig ikke at dette gikk an engang). Og når jeg ikke svarer den første eller andre eller tredje gangen, prøver dere igjen. En kald skulder eller to skal åpenbart ikke stå i veien for dere og alt dere har å tilby. Hvor i hele store, vide verden kommer selvtilliten og pågangsmotet deres fra?

Tvilen skal alltid komme tiltalte til gode, og noen av dere ønsker for alt jeg vet kanskje bare en hyggelig liten passiar med Hvem Som Helst før leggetid. Men andre sløser slett ikke med tiden, og går rett på sak. En av disse MÅ rett og slett deles.

Fordi jeg er hensynsfull, ikke fordi fyrens trusler skremmer meg, anonymiserer jeg vedkommende, men: DU, facebookvenn fra nord, skulle egentlig hatt premie for tilnærmingen du kom med etter at jeg hadde lagt ut denne oppskriften på østers  (jeg gjentar her altså kjære dere, oppskrift på østers, ikke på orgasme) :

Ukjent mann (riktignok med fullt navn og åpen profil, og ifølge den i turnus som lege – og nei, jeg har ikke korrekturlest hans meldinger): Får ta turen inn til storbyen da vettu om du vil ha enannen typeorgasme 😜😜😜

Jeg: Seriøst? Du tenker jeg trenger å dra til Tromsø for å få orgasme?

Ukjent mann: Hvis du ikke vil ta til takke med alle slags osljopjokker og andre pappagutter som ikke gir deg annet enn nestenorgasmer og spruter etter 15 sekunder…beklager ..red anm, så ja be my guest girl 👠

Jeg (burde ha klart å la det ligge her, men han gjorde det for lett og for fristende, denne karen): Wow. Så der oppe er dere rett og slett mer utholdende? Er det klimaet?

Ukjent mann: Vel mer litt mer slikt vikingeblod som renner gjennom div årer «der oppe» enn hva «her nede» …men slikt har nok ikke en uskyldig frøken som deg hørt om så du skal ikke tenke så mye på det. Hva sher hos deg ikveld a?

Jeg: Wow, finnes du på ekte?

Ukjent mann: Isbjørner finnes vettu, lys levende. Bare sjelden de er innom storbyer.

Jeg: Jeg tror at du trenger å lære litt selv, jeg, om både kvinner, østlendinger og orgasmer. Lykke til med resten av medisinstudiene, du trenger det!

Ukjent (og fornærmet) mann: Og jeg tror du trenger å lære litt om selvhøytidelighet, humor og menn og orgasmer . Lykke til med virksomheten din, du trenger den!

Jeg: Oi. Jo, takk. Jeg poster denne samtalen. God helg!

Ukjent (nå forsøksvis truende og svært repetetativ) mann:

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Gjør du det så rapporterer jeg deg.

Jeg: For hva egentlig?

Ukjent (nå virkelig sint) mann: Drit og dra.

Jeg: Hehe, den er grei. Jeg foreslår at du finner andre måter å sjekke opp folk på. Denne funka dårlig. Lykke til med alle kvinnene og orgasmene.

Ukjent (nå rasende, med en merksnodig virkelighetsoppfatning og muligens påvirket av noe sterkere enn cola) mann: Og jeg foreslår at du finner bedre måter å bedrive en lørdagskveld på enn å chatte med en random guy om orgasmer og invitere seg selv til Tromsø for å få kvalitets kuk , som ikke er singel men småbarnsmor som er i gmfimirhokd med en nsnn

Lykke til med dine orgasmer! Jeg har det helt fint jeg takk, med og uten orgasmer daglig.

Saksopplysnibg.

Jeg: Wow.

Ukjent (nå av ukjente årsaker helt usammenhengende og uleselig) mann: Jwoooow

Og voff om du også vil.

<<Chat Conversation End>>

Det er selvsagt litt vanskelig å finne ord etter en slik samtale.

Jeg blir åpenbart flau, men tross alt ikke støtt av forslagene til karer som denne sjarmøren. Derimot blir jeg satt ut og nesten litt redd av tanken på at dette er en tilnærming noen kanskje faller for. For det slår meg at hvis dette aldri virket, ville vel sjarmørene funnet på noe annet, som å ta seg en ærlig runk, eller eventuelt forsøke seg med en god, gammeldags kontaktannonse.

Spørsmålet blir altså: finnes dere, damer som blir fristet til å teste ut litt «kvalitets kuk» fra ukjent mann på Facebook? Finnes dere virkelig?

DET er i så fall skremmende, det.

Og så til dere andre ensomme eller bare litt seksuelt trengende menn der ute som tenker at Facebook sikkert er et sted like bra som noe annet til å sjekke opp/trakassere folk dere ikke kjenner. Breaking news: 1. Kvinner har hjerne. 2. Også kvinner som er online og som dere ikke kjenner, har hjerne. 3. Kvalitetskuk er ikke et ord, men hvis det hadde vært det, var det i bare ett ord.

Og 4: Kjære, søte dere: De fleste kvinner trenger ikke deres hjelp for å få orgasme.

Tro meg på mitt ord.

man_singer_musician
Ingen av mennene som har tilbudt meg kvalitets kuk har sett ut som dette. Fotokreditt: ShutterStock.

15 svar til “Hei, ukjente mann. Nei, jeg vil ikke ligge med deg.”

 1. Menn ser på seg selv som logikken og handlekraftens høyborg, med stålkontroll på følelsene. Men så tyter det frem infantil oppførsel rett som det er. Middelaldrende mannebabyer med motorsykkel og peniskomplekser. Godt de fleste menn har et ego bokstavelig talt på steroider slik at selvinnsikten ikke blir for påtrengende…

  Likt av 1 person

   1. Hei, det tror jeg ikke. De aller fleste menn sender meg jo IKKE slike invitasjoner. Livet mitt er fullt av bra folk av begge kjønn. Heldigvis. Og det unner jeg deg også. Ønsker deg en fin kveld.

    Liker

 2. Hahahahaaaaaa…. Jeg digger når dere kvinner som opplever sånne ting legger det ut til spott og spe… Jeg vil jo ikke dere skal oppleve det, men satan som jeg ler når dere legger dte ut… 🙂

  Likt av 1 person

 3. Som en mann jeg er, så beklager jeg på det dypeste at enkelte menn kan være slik, jeg har i flere år prøvd og forstå noen av disse mannfolka, men tror noen av dem vet dem ikke kan få, så da skal dem ha……..
  Men har sett en galopperende tendens blant en del menn, spes på fb,twitter, blogger osv…osv….Der språkbruken og kommentarene bare bli eklere og eklere.
  Men fra meg og sikkert en del andre menn så sier jeg dette:
  Selv om jeg kikker på deg, så er jeg ikke intressert i å flekke av deg klærna og besudle kroppen din på værst tenkelige måte, jeg vil heller ikke komme med slibrige kommentarer, jeg er ikke av sterk intresse og prøve og ta kontakt eller spørre deg ut på date, jeg vil heller ikke ha skitne fantasier om deg.
  Jeg ser på kvinner som et kunstverk, dere kommer i alle former og fasonger, og det liker jeg og se på uten og gjøre noe mere med det.
  Synes også det er fint at du faktisk legger sånt ut, er vel en del som trenger og høre det.
  Remi

  Likt av 1 person

 4. Jaja, NOK en blogg om hvor jævlige vi menn er, alle sammen!
  Tar selvfølgelig ikke den nevnte mannens parti, men jeg synes bare det renner over av veldig mye negativitet mot «alle» menn, og i lys av at bloggleserne dine høyst sannsynlig i hovedsak er kvinner, så spør det selv hva du oppnår ved å henge ut menn i media? Fortjener jeg som mann å bli dratt over samme kam som den åpenbart forstyrrede personen du henger ut?
  Jeg er en normal, single mann på 40 år, i Oslo, har aldri oppført meg ekkelt mot kvinner, og er av «den gamle skolen» der det å være høflig og en gentleman var normen.
  Jeg blir faktisk oppgitt og lei meg, for jeg innser at all skittkastingen ødelegger forholdet kvinner og menn imellom, der løsningen blir å sitte på hver sin tue og skrive dritt om det annet kjønn.

  Liker

  1. Hei Asgeir, takk for kommentar. Du leser mitt blogginnlegg som et angrep på menn generelt. Slik er det på ingen måte ment. Det er ingen grunn til at du skal oppleve deg truffet av dette, om du selv ikke henvender deg til andre på denne måten. Mitt ønske er å belyse og kritisere en handling, ikke en person og på ingen måte et helt kjønn. Og jeg kan garantere deg at høflige gentlemen fremdeles har høy stjerne hos de fleste! En god kveld ønskes deg.

   Likt av 1 person

  2. Nei, jeg gjør ikke dét, men ser du ikke at jo flere menn som henges ut i media via blogger og annen media, så vil det til slutt dannes et bilde av at alle menn er like?
   Det er dessverre sånn at i dag så er jo «alle jenter horer», fordi de går kledd «sånn og sånn» eller blir omtalt i nedverdigende ordelag? Det er jo et resultat av at media fremstiller kvinner på en måte som lettkledde damer med for mye sminke og annen staffasje! Det er jo bare andre siden av saken. Folk ser jo ikke forskjell på en muslim eller islamist, så hvor er forskjellen mellom mann og voldtektsmann?
   Forøvrig; om vedkommende i din artikkel HADDE sett ut som han du har bilde av, hadde det da vært aktuelt med sex med han, eller var det et dårlig forsøk på humor? For om det hadde vært andre veien rundt, så tror jeg ikke damer hadde sett humoren i det.
   Fortsatt god vår, fra en som har gitt opp å finne kjærligheten!

   Liker

   1. Så trist at du leser meg på den måten. La meg få presisere: Jeg henger ikke ut menn, men noen få menns handlinger. Jeg er glad i mennesker, og jeg er glad i menn. Jeg har selv valgt å dele livet mitt med en. Jeg er imot generalisering av grupper, men etter min mening er det ikke feil å belyse og kritisere dårlige handlinger, uansett om de begås av menn, muslimer eller lettkledte kvinner. Jeg mener ikke at alle kvinner er horer, eller at lettkledte kvinner er horer, eller at muslimer er islamister. Og jeg mener ikke at alle menn er griser. Jeg opplever ikke at seksuell sjikane er ålreit, uansett hvem som bedriver den. Og jeg ligger ikke med fremmede menn, uansett hvor billedskjønne de måtte være. Vi har alle muligheten til å være heiere i livet, bygge hverandre opp, gjøre hverandre sterke og spre glede og fellesskap. Samtidig har vi muligheten til å si fra når vi opplever noe vi føler er urett. Jeg forbeholder meg retten til å kritisere dem som undervurderer meg, slik jeg forsvarer din rett til å kritisere meg. Og jeg synes aldri du burde gi opp å finne kjærligheten. Aller beste hilsen Mai 🙂

    Liker

 5. Forklaringen ligger nok i denne vitsen:

  «Mann til dame på byen:
  – Unnskyld frøken, knuller De?
  – Eh…nei?!? Pleier De å innlede samtaler med damee på denne måten?
  – Ja…
  – Jasså! De har vel fått mye skuffelser, da?
  – Ja… Men det har jo blitt mye knulling også!»

  Likt av 2 personer

 6. Som mann så blir min litt flau, men også provosert. Ekte mannfolk henvender seg ikke til kvinner på den måten som «ukjent mann» gjør. Og man sender ikke bilder av underlivet sitt til kvinner!! Og man kaller dem ikke horer etc. etc. Lista over hva man ikke skal gjøre har blitt lang, dessverre. Trist er det at Kampen for respekt for kvinner er det langt igjen før man har vunnet. Flere menn bør være med å kjempe den. Kvinner bør ikke kjempe den alene!

  Likt av 1 person

 7. Tusen takk, jeg lo så jeg hylte! Tror ikke jeg er alene om å kjenne meg igjen i dette, slike henvendelser kommer på løpende bånd, jeg har bare aldri fulgt dem opp. Men takk for at du gjorde det, det ga i hvertfall meg dagens latter 😀

  Og jeg oppfatter definitivt ikke dette innlegget som et angrep på alle menn, slik enkelte her åpenbart gjør, jeg oppfatter det (som du også nevner) som et angrep på trakasserende oppførsel. Jeg har også undret meg stort over hvor de tar denne selvtilliten fra, disse mannfolka som kaster seg over tastaturet og sender slibrige meldinger til totalt ukjente kvinner. Tror de vi oppfatter det som hyggelig? Spennende? Tror de virkelig de skal få napp, eller kicker de bare på handlingen? Eller – er det som du nevner – noen kvinner som faktisk faller for denne ape-oppførselen, siden de aldri gir seg?

  Uansett, takk igjen for god underholdning 😀

  Likt av 3 personer

 8. Tilbaketråkk: Kroppen til Sonja

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: