Båtfolk er for det meste lykkelige idioter. De er nesten alltid glade. Kanskje bortsett fra når de vasker etter lekkasjer i septiktanken. Eller når de går på grunn.

Jeg vet dette, fordi jeg er båtfolk selv. Jeg kan bekrefte at båtlivet gjør meg til et gladere menneske. Et tykkere og ofte fullere menneske, så klart, men et gladere menneske. Hvis du lurer på om båtlivet er noe for deg, slutt med det. Båtlivet er det beste livet. Dette er empirisk forsket frem av meg selv.

Nå er det noen måneder til båtlivet begynner og jeg igjen kan legge ut irriterende idylliske bilder på Instagram for å fortelle andre hvor høyt jeg elsker tilværelsen til sjøs. Men jeg kan fortelle det her, og det hjelper ganske mye. Folk som har båt har forresten alltid noe å glede seg til.

Her er noen av de øvrige grunnene til at du må ha en båt:

  1. På båt har du alltid havutsikt.
  2. …og 0 meter til nærmeste badeplass.
  3. …og ekstreme mengder frisk luft.
  4. Du får oppleve alle de vakreste stedene i Norge. Og Sverige. På en og samme ferie.
  5. Båtfolk er glade (bare ikke i diskusjonsforumet Båtfolk på Facebook, hvor båtfolk er grinete, sinte, sutrete og ute etter å drite hverandre ut, sannsynlig fordi de ikke faktisk er i båten sin).
  6. Selv om du har kun to gassbluss og et knøttlite kjøleskap, smaker all mat helt fantastisk godt på båt.
  7. Ankerdram.

Bare tre måneder igjen nå. Ses på sjøen!

Les også: Kjære Frida!

15 svar til “Derfor må du ha båt!”

  1. Enig med deg om båtlivets gleder, Mai. Egen båt er dessverre et tilbakelagt stadium nå, men jeg gleder meg til sommeren (selv om det kan virke laaangt frem.) For da skal vi til sjøs! Skikkelig rundtur med Hurtigruta. Båt, det også. STOR båt. Og vi skal bo flott, med egen balkong og greier. Det er noe å tenke på når gradestokken kryper ned til minus. For det skal den visst igjen, sier de som har greie på det. Men pytt; det går uansett rett vei. God sommer og sjø! 🙂

    Likt av 1 person

  2. Tilbaketråkk: Kjære Frida!
  3. Tilbaketråkk: Hjernen har tatt ferie
  4. Tilbaketråkk: Gi meg bølgeskvulp. Nå!
  5. Tilbaketråkk: Velkommen ombord!

Legg igjen en kommentar